Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Tragická nehoda zastavila na několik hodin provoz v Poniklé

SEMILSKO - Dnes v podvečerních hodinách vyhasl na silnicích Libereckého kraje další lidský život. V Poniklé narazilo osobní vozidlo do rodinného domu, spolujezdec zraněním na místě podlehl. 

AKTUALIZACE:

Krátce před desátou hodinou večerní byla komunikace v Poniklé opět zprůjezdněna. 

kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová

-------------------------------------------------------

Dnes, krátce po půl šesté hodině večer, přijal operační důstojník oznámení o vážné dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 14 v obci Poniklá na Semilsku. Řidič osobního vozidla Seat Leon jel ve směru od Jablonce nad Jizerou na Jilemnici, kdy po projetí pravotočivé zatáčky ze zatím nezjištěných příčin vjel do protisměru a následně narazil po levé straně komunikace do zdi rodinného domu. 

Spolujezdec na předním sedadle při nehodě utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě dopravní nehody i přes okamžitou pomoc záchranářů bohužel podlehl. Jednalo se o muže mladého věku. Zraněného řidiče převezlo vozidlo Zdravotnické záchranné služby s blíže nespecifikovaným zraněním do liberecké nemocnice. Policisté neprovedli u řidiče z důvodu zranění na místě dechovou zkoušku a vyžádali si odběr jeho krve v nemocnici. 

Havarované vozidlo zajistili na odtahové parkoviště smluvní odtahové služby pro další zkoumání, kdy by mělo být vyloučeno, zda příčinou nehody nebyla náhodou technická závada na vozidle. 

Při nehodě došlo k poškození části obvodové zdi rodinného domu. V době nehody se uvnitř domu naštěstí nikdo z nenacházel a nikdo další nebyl zraněn. 

Vzhledem k probíhajícímu šetření je silnice č. I/14 v uvedeném místě zcela uzavřena. Policisté odklánějí dopravu přes obec Roprachtice.  Veškeré okolnosti a příčinu celé tragické události na místě šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Semilech a nehodou se budou dále zabývat semilští kriminalisté.


27. 2. 2022
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem