Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tragická nehoda v Podsedicích

LITOMĚŘICKO - Kromě řidiče čelí obvinění další tři osoby… 

Dne 24. března 2019 ve 3:05 hod. jsme přijali na lince 158 oznámení o dopravní nehodě na silnici třetí třídy v obci Podsedice. Došlo zde ke střetu tehdy neustanoveného řidiče jedoucího ve vozidle zn. Škoda Fabia s chodcem. Dvaačtyřicetiletý muž bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl.

Na objasnění tragické nehody litoměřičtí policisté pracovali intenzivně téměř 14 dní a prověřili několik desítek poznatků od občanů, kterým bychom tímto chtěli poděkovat za pomoc. Perfektní práce kriminalistů se zúročila a včerejšího dne byl obviněn 19letý mladík z Lovosicka z trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Obviněný je trestně stíhán na svobodě a v případě soudem uznané viny mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody. Okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Aktualizováno dne 9. 5. 2019.

Z dalšího vyšetřování vyplynulo, že ve výše uvedeném vozidle se v době tragédie nacházeli spolujezdci. Jednalo se o tři muže ve věku 19 až 24 let z Lovosicka, kterým bylo v uplynulých dnech sděleno obvinění pro trestný čin neposkytnutí pomoci, za což jim v případě soudem uznané viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Litoměřice, 10. 4. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem