Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická nehoda v Nové Říši

JIHLAVSKO: Při nehodě zemřel nepřipoutaný mladý řidič 

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v sobotu 4. ledna krátce po osmnáct hodině oznámení o dopravní nehodě, která se stala na sinici II/112 v obci Nová Říše. 

Dvaadvacetiletý řidič s osobním vozidlem Volkswagen projížděl po silnici ve směru od Telče a jel směrem do centra obce. Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy především povaze a stavu vozovky a z dosud nezjištěných příčin dostal s vozidlem smyk. Vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonového tarasu u domu a poté se vozidlo převrátilo. Při dopravní nehodě si řidič přivodil těžká zranění a byl v ohrožení života z místa dopravní nehody  převezen do Nemocnice v Brně.  Při převozu svým zraněním bohužel podlehl. V osobním vozidle cestoval v době dopravní nehody sám. 

Dechová zkouška vzhledem k závažnosti zdravotního stavu, nemohla být  na místě nehody provedena. Vozidlo policisté zajistili pro potřeby  znaleckého zkoumání.  Na vozidle byly užity pneumatiky  stanoveného typu s odpovídající hloubkou dezénu. Dalším šetřením bylo zjištěno, že řidič osobního vozidla nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. V letošním roce se jedná v Kraji Vysočina již o druhou dopravní nehodu s tragickými následky.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

6.leden 2020

vytisknout  e-mailem