Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická nehoda v Jihlavě

JIHLAVSKO: Při střetu s vozidlem zemřel chodec 

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek 3. ledna kolem třinácté hodiny oznámení o dopravní nehodě, která se stala na ulici Sokolovská v Jihlavě. V prostoru křižovatky ulice Sokolovské a ulice Kollárova k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem a chodce, který přecházel přes silnici po vyznačeném přechodu pro chodce.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič projížděl s osobním vozidlem BMW X6 po ulici Sokolovské ve směru od ulice Pávovská k centru Jihlavy a z dosud nezjištěných příčin  přehlédl chodce, který přecházel ulici po vyznačeném přechodu pro chodce a došlo ke střetu vozidla a chodce. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na výše uvedeném osobním vozidle.  Chodec utrpěl po střetu těžké zranění a i přes okamžitou resuscitaci na místě nehody zemřel. U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U šestasedmdesátiletého chodce dechová zkouška nemohla být provedena.

Na místo vyjel kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava a kriminalisté si věc dopravní nehody převzali k dalšímu prověřování. Na osobním vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 100 000 korun. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření  ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Další okolnosti jsou předmětem prověřování.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

6. leden 2020

vytisknout  e-mailem