Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická nehoda u Staré Hlíny

Jindřichův Hradec - Mladík nepřežil střet s motorovým vozidlem. 

Vánoční víkend bohužel skončil na jihočeských silnicích velmi tragicky. Včera po 22. hodině přijali policisté z Dopravního inspektorátu Územního odboru Jindřichův Hradec oznámení o střetu motorového vozidla s chodcem na silnici I/34 u obce Stará Hlína. Po příjezdu na místo zde provoz na frekventované komunikaci z Českých Budějovic na Jindřichův Hradec řídili třeboňští policisté a zasahovali i další složky Integrovaného záchranného systému.

Provedeným šetřením strážci pořádku zjistili, že v 22:00 hod. jel řidič (roč. 1970) osobního automobilu tovární značky Hyundai I20 po silnici I/34 ve směru z Jindřichova Hradce na České Budějovice, na rovném úseku cca 300 metrů za obcí Stará Hlína ve směru na Třeboň, se zejména plně nevěnoval řízení vozidla a nesledoval situaci v provozu na pozemních komunikacích a s vozidlem přejel ve svém jízdním pruhu mladého chodce (roč. 1996). Ten utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel.

U řidiče byl proveden test na přítomnost návykových látek s negativním výsledkem. Provoz na komunikaci policisté zcela zastavili a prováděli odklon přes okolní silnice.

Případ budou dále vyšetřovat jindřichohradečtí kriminalisté ve spolupráci se zmíněnými policisty z Dopravního inspektorátu pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti.

Mladík na sobě neměl žádné reflexní prvky a byl oblečen v tmavém oblečení, proto připomínáme všem chodcům, aby nezapomínali v noční době být mimo obec řádně označeni retroreflexními páskami, vestou či jiným doplňkem svého oblečení za snížené viditelnosti!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

28. prosince 2020

Odkazy do noveho okna

Tragická DN u Staré Hlíny 1°.

Tragická DN u Staré Hlíny 1°. 

Detailní náhled

Tragická DN u Staré Hlíny 2.

Tragická DN u Staré Hlíny 2. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem