Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická nehoda u Chlumce nad Cidlinou

HRADECKO – Střet kamionu se Škodou Octavia stál jeden lidský život  

V pondělí 14. 1. v 10:50 byla na hradeckou policii oznámena tragická dopravní nehoda, která se stala na silnici první třídy číslo 11 zhruba 500 metrů od Nového ¨Města u Chlumce nad Cidlinou směrem na Hradec Králové.
K dopravní nehodě pravděpodobně došlo tak, že polsky hovořící řidič nákladního vozidla MAN s návěsem nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Dvaatřicetiletý řidič kamionu přijížděl směrem od Hradce Králové k Novému Městu, kdy při sjíždění z nadjezdu v pravotočivé zatáčce přejela zadní část návěsu jízdní soupravy  do protisměru. Zde se návěs střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia, které vlivem nárazu bylo odmrštěno mimo vozovku.
Třiašedesátiletý řidič Octavie na místě podlehl svým zraněním. Zraněný spolujezdec byl transportován do hradecké nemocnice. Provedená dechová zkouška u řidiče kamionu měla negativní výsledek . Vzniklá škoda na obou vozidlech byla předběžně stanovena na 250.000 korun.
Přesný průběh nehody a míra zavinění je předmětem dalšího šetření dopravní policie ve spolupráci s hradeckými kriminalisty.

nprap. Jan Čížkovský
14. ledna 2012 v 15:50
foto PČR

Odkazy do noveho okna

Hradecko

14. 1. u Nového Města 

Detailní náhled

Hradecko

14. 1. u Nového Města 

Detailní náhled

Hradecko

14. 1. u Nového Města 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem