Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická nehoda na dálnici D1

KRAJ VYSOČINA: Řidič za prudkého deště nezvládl řízení a vyletěl z dálnice  

K tragické dopravní nehodě vyjížděli včera odpoledne policisté na dálnici D1. Deset minut před půl třetí jsme od řidiče, který po dálnici projížděl, obdrželi oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla, které mělo havarovat a skončit  mimo dálniční těleso. Policejní hlídka z Dálničního oddělení Velký Beranov po příjezdu na místo zjistila, že na 82,5 kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Brno havaroval řidič s osobním vozidlem Škoda Octavia. Nehoda si vyžádala ty nejtragičtější následky. Osmadvacetiletý řidič byl na místě mrtev a jeho pětadvacetiletá spolujezdkyně utrpěla těžké zranění. Z havarovaného vozidla ji museli vyprostit profesionální hasiči Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina. Žena byla převezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice v Brně.
 
Z prvotního ohledání místa dopravní nehody vyplynulo, že řidič osobního vozidla zřejmě  nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména povětrnostním podmínkám. Za hustého deště dostal na vozovce pokryté vrstvou vody smyk a narazil do okrajových svodidel. Přes tato svodidla přelétl a s vozidlem bočně narazil do stromu. „V úseku, kde k tragické dopravní nehodě došlo, je za deště snížena nejvyšší povolená rychlost na 80 kilometrů v hodině,“ upozornil npor. Bc. Martin Zadražil, vedoucí Dálničního oddělení ve Velkém Beranově.   
 
V havarovaném vozidle se ještě nacházelo štěně psa, které bylo nezraněné převezeno do psího útulku v Jihlavě. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování. Provoz na dálnici nebyl v místě nehody nijak výrazně omezen, záchranné složky se pohybovaly v odstavném pruhu. Částečné omezení provozu si vyžádá pouze vyprošťování havarovaného vozidla.
 
Od začátku letošního roku do konce srpna vyšetřovali policisté z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově celkem 370 dopravních nehod, při kterých byla jedna osoba usmrcena, čtyři byly těžce zraněny a dalších 81 utrpělo lehké zranění. Hmotná škoda dosáhla částky 36 740 000 korun. Při vyšetřování tří dopravních nehod policisté zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholický nápoj. Včerejší dopravní nehoda si vyžádala druhou oběť na dálnici D1 v letošním roce.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
13. září 2012
 
 
 
Odkazy do noveho okna

Tragická nehoda na D1 - 1

Tragická nehoda na D1 - 1 

Detailní náhled

Tragická nehoda na D1 - 2

Tragická nehoda na D1 - 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem