Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická nehoda na dálnici D1

KRAJ VYSOČINA: Při nehodě zemřel padesátiletý cizinec 

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v úterý 15. srpna dopoledne - krátce před půl jedenáctou - oznámení o vážné dopravní nehodě.

Nehoda se stala na 161,7 kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov po příjezdu na místo prvotním šetřením zjistili, že v místě události osobní vozidlo z dosud nezjištěných příčin narazilo do jízdní soupravy složené z tahače a návěsu. Čtyřiašedesátiletý řidič s jízdní soupravou z důvodu kolony musel zastavit v pravém jízdním pruhu na konci kolony, která se před ním vytvořila. Řidič osobního vozidla na tuto situaci nedokázal včas zareagovat. Po nárazu se osobní vozidlo, ve kterém v době nehody cestoval pouze řidič, zaklínilo pod zadní část nákladního vozidla. Padesátiletý řidič osobního vozidla Porsche Cayenne se slovenskou registrační značkou utrpěl při nehodě zranění neslučitelná se životem a na místě nehody zemřel.

Místo vážné dopravní nehody bylo zcela neprůjezdné a provoz na dálnici D1 na Prahu musel být zastaven. Policisté odkláněli provoz z dálnice na exitu 162 – Velká Bíteš a vozidla najížděla na dálnici D1 zpět na exitu 153 – Lhotka. Deset minut před třináctou hodinou se podařilo zprůjezdnit v místě nehody  levý jízdní pruh a kolem půl druhé se v místě podařilo plně obnovit provoz. Policisté provedli u řidiče jízdní soupravy dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 1 580 000 korun. Další okolnosti tragické nehody jsou předmětem šetření policistů z dálničního oddělení Velký Beranov. Příčinou dopravní nehody byla s největší pravděpodobností nepřiměřená rychlost řidiče osobního vozidla, který se plně nevěnoval řízení a nedokázal adekvátně zareagovat na situaci v silničním provozu, která vznikla před ním.

V letošním roce zemřelo na silnicích v Kraji Vysočina při dopravních nehodách dvacet osob. Na dálnici D1 v úseku, který patří do služební působnosti dálničního oddělení ve Velkém Beranově, se v letošním roce jedná o druhou tragickou dopravní nehodu.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

16. srpen 2017

vytisknout  e-mailem