Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tragická nehoda motocyklisty s dodávkou

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Mladistvá dívka nakonec podlehla zranění. 

Všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně záchranářského vrtulníku, vyjížděly před půl desátou dopoledne k dopravní nehodě motocyklu s dodávkou, k níž došlo u Rudné. Nehoda si vyžádala jeden lidský život a jedno těžké zranění.

Osmnáctiletý řidič motocyklu Honda jel se svou mladší spolujezdkyní ve směru od Rudné na Loděnici, kde v úseku serpentin, při projíždění pravotočivou zatáčkou, pravděpodobně nezvládl řízení a přejel do protisměru. Tam se poté čelně srazil s protijedoucí dodávkou, v níž byl 35letý řidič sám. 

Při dopravní nehodě utrpěla mladistvá dívka, spolujezdkyně na motocyklu, natolik vážná zranění, kterým bohužel i přes dlouhotrvající resuscitaci na místě podlehla. Osmnáctiletý motocyklista byl s těžkým zraněním vrtulníkem transportován do jedné z pražských nemocnic a řidič dodávky vyvázl bez zranění.

U mladíka nebylo možné vzhledem k jeho zranění provést dechovou zkoušku, proto policisté nařídili odběr krve. U druhého byl výsledek negativní.

Okolnosti a příčina této tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření kriminalistů z Prahy západ.

Komunikace byla po dobu záchranářských prací, šetření policistů a zadokumentování nehody obousměrně uzavřena až do 13:45 hodin.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
27. června 2023

vytisknout  e-mailem