Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická havárie v lesním terénu

České Budějovice - Mladík podlehl velmi těžkým zraněním. 

Tragickou havárii dvoustopého stroje vyšetřují českobudějovičtí dopravní policisté. Před 15:00 hod. přijal operační důstojník na lince tísňového volání 158, oznámení o dopravní nehodě na zpevněné cestě mezi obcemi Chlumec a Purkarec, v oblasti Rachačky. Zde mělo dojít k převrácení čtyřkolky a pod ním zůstal mladý muž, který upadl do bezvědomí. Na místo vyjížděla pozemní posádka Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje s podporou Letecké záchranné služby. Operační důstojník na místo vyslal nejbližší policejní hlídku z obvodního oddělení Týn nad Vltavou, dále místně příslušnou hlídku z obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou a dopravní policisty ze Skupiny dopravních nehod.

Při dojezdu první policejní hlídky v Rachačkách zde zasahovali zdravotníci, kteří mladíkovi poskytovali první bezodkladnou pomoc, ale ačkoli se ho několik desítek minut snažili přivést k životu, bohužel zemřel na následky velmi těžkého zranění.

Dopravní policisté popsanou událost vyšetřují jako dopravní nehodu se smrtelným zraněním, kdy mladík pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu komunikace a povětrnostním podmínkám, z dosud nezjištěných příčin sjel z cesty a narazil do pařezu, poté se čtyřkolka převrátila a mladík z ní vypadl do volného terénu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

28. ledna 2022

Odkazy do noveho okna

Tragická havárie Rachačky

Tragická havárie Rachačky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem