Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická havárie motorkáře - Aktualizace

RYCHNOVSKO - Řidič po převozu do nemocnice zemřel. 

AKTUALIZACE: Vyšetřovatel případ ukončil usnesením o odložení, protože neshledal zavinění jinou osobou než řidičem motocyklu, který následkům zranění po převozu do nemocnice podlehl. Z odebraného vzorku krve se zjistilo, že muž byl pod vlivem alkoholu - 2,3 promile. 
Trestní stíhání je nepřípustné proti tomu, kdo zemřel.

por. Iva Kormošová, 2.7.2021, 8.45
___________________________________________________________________

Včera 22.4. v 17. hodin došlo na místní komunikaci v obci Merklovice k tragické havárii motorky značky KTM 690. Řidič jedoucí ve směru od Vamberku při průjezdu levotočivou zatáčkou pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu komunikace, vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do sloupku oplocení rodinného domu, pak do sloupu veřejného osvětlení a nakonec do zaparkovaného vozidla značky Audi A6. Čtyřiačtyřicetiletý motorkář byl s vážným zraněním letecky transportován do hradecké fakultní nemocnice, kde následkům zranění o pár hodin později podlehl. Nikdo jiný zraněn nebyl. U zemřelého muže byl z důvodu zjištění návykových látek nařízen odběr krve. Šetřením bylo zjištěno, že motorkář neměl za jízdy nasazenu ochrannou přilbu.
Technickou závadu, jako příčinu nehody, policisté na místě nezjistili. Škodu na motorce odhadli na 30 tisíc a na autě 10 tisíc korun.
Přesná příčina nehody je předmětem dalšího šetření.

por. Iva Kormošová
23.4.2021, 8.50

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem