Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická dopravní nehoda u stavby

Český Krumlov - Řidič zajel do míst, kde probíhá výstavba dálnice D3. 

Druhou tragickou dopravní nehodu od začátku září vyšetřují českokrumlovští dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty, tentokrát na silnici III/1575 mezi obcemi Střítež a Kaplice – Nádraží.

Po příjezdu na místo a následným šetřením zjistili, že před půl dvanáctou dopoledne jel po zmíněné komunikaci 70letý řidič, cizí státní příslušnosti, s osobním vozidlem tovární značky Renault Scenic s obytným přívěsem, kdy se po projetí několika dopravních upozornění, dostal do míst, kde probíhá výstavba dálnice D3. Zde již nemohl pokračovat v jízdě, a proto se chtěl otočit. To se mu však nepovedlo, kdy došlo k vzpříčení osobního vozidla a obytného karavanu. Zde se zřejmě pokusil pomocí vlastní síly karavan odpojit a otočit, ale z dosud neupřesněných příčin ho pravděpodobně karavan přejel, kdy senior utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem.

Případ je vyšetřován pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti, kdy kriminalisté z oddělení obecné kriminality zahájili úkony trestního řízení.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

8. září 2023

Odkazy do noveho okna

DN se smrt. zraněním u Kaplice - Nádraží

DN se smrt. zraněním u Kaplice - Nádraží 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem