Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Tragická dopravní nehoda u Královského Poříčí

SOKOLOVSKO – Jedna osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem. 

V úterý 6. června letošního roku kolem šestnácté hodiny došlo na pozemní komunikaci II/181 u Královského Poříčí na Sokolovsku k tragické dopravní nehodě osobního automobilu s přívěsem a tří motocyklů. K té mělo dojít tak, že čtyřiapadesátiletý řidič osobního automobilu Škoda s přívěsným vozíkem, na kterém byly naloženy dvě lžíce k bagru, jedoucí od obce Nové Sedlo směrem ke Královskému Poříčí v pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost, čímž mělo dojít k rozkmitání přívěsu. Následně s jízdní soupravou přejel do protisměru, kde došlo k nárazu do motocyklu značky BMW, který řídil osmatřicetiletý muž. Po nárazu se osobní automobil s přívěsem vrátil zpět do pravého jízdního pruhu a vyjel vpravo mimo komunikaci na travnatou plochu. Poté přejel znovu do protisměru, kde se s jízdní soupravou otočil. Následně došlo k nárazu dalšího motocyklu značky BMW, který řídil osmačtyřicetiletý muž, do zadní části osobního automobilu. 

Vlivem nárazu došlo k rozpojení jízdní soupravy. Z přívěsu následně spadla na pozemní komunikaci do levého jízdního pruhu jedna z převážených lžic, do které zřejmě poté narazil třetí motocykl značky BMW, který řídil padesátiletý muž. 

Při dopravní nehodě utrpěl osmačtyřicetiletý muž zranění neslučitelná se životem. Padesátiletý muž a jeho čtyřiačtyřicetiletá spolujezdkyně utrpěli zranění, se kterými byli letecky transportováni do nemocnice. Osmatřicetiletého muže převezla Zdravotnická záchranná služba do nemocnice. 

Po dopravní nehodě se řidič osobního automobilu a osmatřicetiletý řidič motocyklu podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u obou vyšla s negativním výsledkem. U padesátiletého muže a jeho čtyřiačtyřicetileté spolujezdkyně byl nařízen odběr krve v nemocnici. 

Sokolovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti. 

Přesná příčina a okolnosti této tragické dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření. 

nprap. Jan Bílek
7.6.2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem