Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tragická dopravní nehoda osobního vozidla s motorkou

MĚLNICKO - Motorkář svým zraněním na místě podlehl 

K nehodě s tragickými následky vyjížděli v pátek 10. června kolem 15. hodiny nejen policisté, ale i další složky IZS.

Dvaasedmdesátiletý řidič osobního vozu Hyundai jel po silnici I/16 od Mělníka směrem na Kročehlavy, a to v koloně plynule jedoucích vozidel. Později však muž z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím motocyklem Suzuki, za jehož řídítky seděl sedmasedmdesátiletý muž. Po nárazu vozidlo Hyundai dostalo smyk a narazilo ještě do protijedoucího vozu Škoda, ve kterém cestovaly 2 osoby.

Následky nehody byly tragické. Řidič motocyklu byl nárazem odmrštěn a motocykl samotný skončil v příkopu. Sedmasedmdesátiletý muž bohužel utrpěl velmi vážná zranění, která byla neslučitelná se životem a na místě jim podlehl.

Orientační dechová zkouška na alkohol neprokázala, že by řidič osobního vozidla Hyundai před jízdou požil alkohol, přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou nyní předmětem šetření mělnických policistů. 

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. V případě prokázání viny v takovém případě hrozí trest odnětí svobody na 1 rok až 6 let.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
13. června 2022

vytisknout  e-mailem