Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tragická dopravní nehoda na dálnici D5

DOP Rudná - Přes veškerou snahu policistů muž zraněním podlehl. 

Dnes krátce před devátou hodinou ranní došlo na dálnici D5, na prvním kilometru ve směru na Plzeň k tragické dopravní nehodě, při které přišel o život 57letý muž. Jednalo se o pracovníka Správy silnic a údržby dálnic, který zde u pravých svodidel prováděl čistění kanálových svodů. Na tomto místě došlo ke střetu nákladního vozidla s výše uvedeným mužem.
 
Bezprostředně po střetu na místo dorazili policisté z Dálničního oddělení Rudná, kteří u sraženého muže okamžitě zahájili resuscitaci pomocí defibrilátoru, který mají k dispozici přímo ve služebním vozidle. I přes veškerou jejich snahu muž svým zraněním na místě podlehl.
 
U řidiče nákladního vozidla (cizího státního příslušníka) byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. U mrtvého muže byla nařízena soudní pitva.
 
Příčina a okolnosti této tragické dopravní nehody jsou v současné době předmětem dalšího vyšetřování.
 
Provoz na dálnici D5 byl v souvislosti s touto událostí omezen. Pravý jízdní pruh ve směru na Plzeň byl zcela neprůjezdný. Se zvýšenou opatrností byl průjezdný pouze levý jízdní pruh. Na místě se tvořili zhruba kilometrové kolony.
 
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
6. října 2014
 

vytisknout  e-mailem