Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická dopravní nehoda

HAVLÍČKOBRODSKO: Mladý muž zemřel po nárazu auta do stromu 

Poslední den roku 2013 krátce po třiadvacáté hodině jsme přijali oznámení o havárii osobního vozidla, ke které došlo na silnici mezi obcemi Libice nad Doubravou a Štěpánov na Havlíčkobrodsku. Dvacetiletý řidič osobního vozidla VW Polo jel po silnici ve směru na Libici nad Doubravou. Nepřizpůsobil rychlost jízdy a v levotočivé zatáčce dostal s vozidlem smyk, poté přejel do pravého příkopu, kde s vozidlem narazil do stromu, který nárazem vyvrátil.
 
Při havárii utrpěl řidič těžká zranění, kterým na místě podlehl. Ve vozidle cestovaly ještě další tři spolujezdci ve věku 20 až 22 let. Spolujezdkyně, která seděla na předním sedadle, byla těžce zraněna a další dva spolujezdci na zadních sedadlech utrpěli lehká zranění. Všichni zranění byli převezeni vozidly zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Havlíčkově Brodě, kde byli hospitalizováni.
 
Vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování rozhodl o zajištění vozidla pro potřeby policie. Ohledáním místa havárie policisté zjistili, že řidič a jeden ze spolujezdců nebyli připoutáni bezpečnostním pásem. Zdali byl řidič v době nehody pod vlivem alkoholu, ukáží až výsledky nařízené pitvy. Další okolnosti havárie jsou předmětem policejního vyšetřování.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
1. leden 2014

vytisknout  e-mailem