Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická dopravní nehoda

JIHLAVSKO: Při čelním střetu vozidel zemřel řidič auta 

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali ve středu 21. února v 15.22 hodin oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/523 mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem v blízkosti odbočky k lomu u obce Bílý  Kámen.

Na místo operační důstojník vyslal nejbližší policejní hlídku a poté policisty z dopravního inspektorátu Jihlava. Policisté prvotním šetřením zjistili, že se zde střetlo osobní vozidlo Škoda Octavia s autobusem Mercedes Benz. Šestapadesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia projížděl po silnici II/523 ve směru od Jihlavy na Větrný Jeníkov.  Při projíždění mírnou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal s vozidlem smyk, kdy přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autobusem. Po čelním střetu obou vozidel bylo osobní vozidlo  Škoda Octavia odraženo vpravo mimo pozemní komunikaci do příkopu. Řidič osobního vozidla zůstal ve vozidle zaklíněn a způsobil si těžká zranění, kterým na místě podlehl. V autobuse se při nehodě zranili tři lidé, jejich zranění by měla lehká. Všichni byli převezeni zdravotnickou záchrannou službou do jihlavské nemocnice, odkud byli po ošetření propuštěni do domácího léčení.

Po dopravní nehodě byla z důvodu záchranných a vyprošťovacích prací silnice zcela neprůjezdná a od 16.50 hodin řídili v místě provoz policisté kyvadlově. Ve večerních hodinách se přistoupilo k vyproštění havarovaného autobusu, což si opět vyžádalo na nezbytně nutnou dobu uzavření silnice. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření. U řidiče autobusu byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě vznikla na vozidlech hmotná škoda ve výši 150 000 korun. Další okolnosti tragické dopravní jsou předmětem policejního šetření.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

22. únor 2018

vytisknout  e-mailem