Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická dopravní nehoda

JIHLAVSKO: Motocyklista zraněním podlehl 

V pátek 21. srpna došlo před čtvrtou hodinou odpoledne na Jihlavsku k tragické dopravní nehodě. Sedmadvacetiletý řidič motocyklu BMW jel ve směru od obce Dolní Dvorce na Telč. Při průjezdu zatáčky přejel do protisměru a následně se střetl s protijedoucím automobilem Škoda Octavia. Motocykl byl poté od svodidel odražen a narazil ještě do automobilu Opel Zafira, který jel za vozidlem Škoda.

Za motocyklistou jel pětadvacetiletý řidič motocyklu Honda, který při průjezdu zatáčky přejel do protisměrného jízdního pruhu, vyhnul se protijedoucímu automobilu Škoda a následně havaroval do svodidel.

Řidič motocyklu BMW utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Řidič motocyklu Honda utrpěl vážná zranění a zdravotnickou záchrannou službou byl letecky transportován do brněnské nemocnice. Při dopravní nehodě došlo ke zranění spolujedoucí z vozidla Škoda, která byla zdravotnickou záchrannou službou převezena do jihlavské nemocnice.

U řidičů osobních vozidel policisté provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili, stejně jako u řidiče motocyklu Honda.

Komunikace byla po dopravní nehodě zcela neprůjezdná a policisté odkláněli dopravu na objízdné trasy. Zprůjezdnit se úsek podařilo po osmé hodině večer.

Tragickou dopravní nehodu policisté prověřují.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

21. srpna 2020

vytisknout  e-mailem