Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická dopravní nehoda

RYCHNOVSKO - Vyhasl mladý život, 6 lidí zraněno 

V neděli 18. března 2012 v 18:00 přijímal operačním důstojník oznámení o střetu tří osobních automobilů na komunikaci č. I /11 mezi obcemi Vamberk a Rybná nad Zdobnicí. Řidič vozidla (1993) zn. Seat Ibiza, jedoucí od Rybné na přímém úseku silnice z nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem zn. Ford Focus. Po narázu se pravá strana auta srazila s vozidlem zn. Škoda Fabia, jedoucím za fordem od Vamberku.
Při této tragické dopravní nehodě bohužel na místě vyhasl život šestadvacetiletého spolujezdce ze seatu. Další dvě těžce zraněné ženy z tohoto auta (1989 a 1994) převezli záchranáři do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Tam byl transportován i řidič seatu.
Ve voze zn. Ford byli zraněni muž a žena (1957 a 1960), kteří byli spolu se zraněným řidičem (1989) z fabie záchranáři transportováni do Fakultní nemocnice v Hradci Králové a Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Spolujezdkyně z fabie naštěstí vyvázla bez zranění. K transportu zraněných byl přivolán i vrtulník.
Alkohol byl u jednoho z řidičů na místě dechovou zkouškou vyloučen, u dalších dvou byl proveden odběr krve ve zdravotnickém zařízení.
Na místě zasahovaly všechno složky integrovaného záchranného systému. Komunikace byla v obou směrech uzavřena do 23:00. Policejní hlídky odkláněly dopravu ve Vamberku směrem na Ústí nad Orlicí a v Rybné směrem na Slatinu nad Zdobnicí. S rychnovskými a kosteleckými pořádkovými a dopravními policisty spolupracovali policisté z Obvodního oddělení Žamberk, kteří ve městě odkláněli kamiony rovněž směrem na Ústí nad Orlicí.
Příčina a míra zavinění této tragické dopravní nehody jsou předmětem šetření, celková škoda je odhadnuta na 150.000 korun.
 
por. Mgr. Alena Kacálková
19. března 2012

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

18.3.Vamberk - Rybná n.Zdob. 

Detailní náhled

Rychnovsko

18.3. Vamberk - Rybná n.Zdob. 

Detailní náhled

Rychnovsko

18.3. Vamberk - Rybná n.Zdob. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem