Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická dopravní nehoda

TRUTNOVSKO - Místo nehody bylo zcela neprůjezdné. 

Tragická DNTragická DN
Dnes dopoledne 17. 12. 2013 došlo patnáct minut po deváté hodině mezi Trutnovem a Svobodou nad Úpou k tragické dopravní nehodě, při které se střetlo osobní motorové vozidlo značky Škoda s protijedoucím nákladním automobilem značky TATRA. Na místě srážky zemřela osmadvacetiletá řidička vozidla Škoda, řidič nákladního vozidla byl vrtulníkem transportován do nemocnice v Hradci Králové. V současné době dochází k dokumentaci dopravní nehody, místo je zcela uzavřené, objízdná trasa vede po vedlejší komunikaci přes Mladé Buky. Všechny projíždějící řidiče žádáme o opatrnost a ohleduplnost.
17. 12. 2013, 11:15
por. Bc. Udo Ertner

TATRATATRA
Aktualizace:
V úterý dopoledne 17. 12. 2013 vyjížděli krátce po deváté hodině trutnovští dopravní policisté na místo dopravní nehody, která se stala mezi Trutnovem a Svobodou nad Úpou. V katastru obce Mladé Buky došlo na silnici číslo 14, která je spojnicí mezi Trutnovem a Pecí pod Sněžkou, k čelní srážce osobního motorového vozidla značky ŠKODA s protijedoucím nákladním vozidlem značky TATRA. Z provedeného šetření a ohledání místa nehody muži zákona zjistili, že řidička osobního motorového vozidla z dosud nezjištěných příčin vyjela ze směru své jízdy, kde došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem. Havarovaný osobní automobil skončil mimo vozovku, nákladní vozidlo rovněž vyjelo mimo komunikaci, kde se převrátilo na pravý bok.
Osmadvacetiletá řidička na místě nehody zemřela, devětapadesátiletý řidič tatrovky byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Materiální škoda, ke které při uvedené dopravní nehodě došlo, byla předběžně vyčíslena na 1, 2 milionu korun.
Dokumentace nehody a následné vyprošťování havarovaných dopravních prostředků trvalo šest hodin. Místo bylo tedy zcela průjezdné až po třetí hodině odpolední. Po dobu uzavírky řidiči využívali k jízdě objízdnou trasu, která vedla přes obec Mladé Buky.
Policie České republiky v Trutnově tímto opětovně žádá všechny řidiče, aby rychlost jízdy vždy přizpůsobili svým schopnostem. Každý, kdo usedá za volant dopravního prostředku, by měl myslet na známé pravidlo šťastného návratu.
por. Bc. Udo Ertner
18. 12. 2013 v 9:45

vytisknout  e-mailem