Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická DN ve Vimperku

Prachatice - Komunikace je v místě střetu neprůjezdná! 

Prachatičtí dopravní policisté od časného rána vyšetřují dopravní nehodu se smrtelným zraněním na silnici I/4 v obci Vimperk. Podle prvotních informací jel pár minut před 6. hodinou řidič osobního vozidla tovární značky Audi A4 Avant (roč. 1979) od centra obce Vimperk na Strážný, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu zasněžené komunikace a vlastnostem nákladu, na přímém úseku dostal smyk, poté vjel do protisměru, kde se střetl s nákladním vozidlem tovární značky DAF s návěsem.

Řidič osobního vozidla utrpěl velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl.

Provoz na této frekventované silnici bude zastaven během celého dopoledne, odklon dopravy je veden před Volary na Prachatice, proto žádáme všechny řidiče, aby respektovali pokyny policistů. Policisté žádají případné svědky této nehody, aby nás kontaktovali na Územním odboru Prachatice, Dopravní inspektorát, Skupina dopravních nehod, Pivovarská 4, Prachatice, telefon 974 236 254 nebo na lince tísňového volání 158.

Děkujeme.

Zároveň připomínáme, aby jste dbali zvýšené opatrnosti při jízdě na všech komunikacích, neboť od časných hodin na území Jihočeského kraje sněží a komunikace jsou velmi kluzké!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

5. března 2021

Odkazy do noveho okna

Tragická DN ve Vimperku 1

Tragická DN ve Vimperku 1 

Detailní náhled

Tragická DN ve Vimperku 2

Tragická DN ve Vimperku 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem