Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická DN - odměna 100 000

České Budějovice - Kriminalisté stále pátrají po řidiči, který ujel z místa nehody, rodina nabízí odměnu 100 000 korun. 

Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po řidiči, který ujel z místa tragické dopravní nehody. Českobudějovičtí kriminalisté a policisté stále pátrají po řidiči, který v obci Nedabyle srazil a usmrtil na komunikaci muže a z místa tragické dopravní nehody ujel. K nehodě došlo v neděli 2. ledna 2022 mezi půl a tři čtvrtě na dvanáct. K pátrání se připojují příbuzní muže, nabízejí odměnu!

„Rodina oběti nabízí 100 000 korun tomu, kdo první uvede Policii ČR informace prokazatelně vedoucí k dopadení pachatele a tento na základě této informace bude dopaden!“  

Dosavadní šetření vede vyšetřovatele k verzi, že muže, který se pravděpodobně pohyboval po silnici, srazil řidič motorového vozidla, ten z místa nehody ujel. Vozidlo by mohlo mít poškozené čelní sklo, nebo přední sloupky karosérie, střechu a také možná přední světlomet. Podle svědků se v uvedené době po silnici přes obec Nedabyle pohybovalo vozidlo Š Octavia a vozidlo Fiat Punto, může jít o vozidlo pachatele, nebo řidiče, který by mohl svědectvím pomoci policistům. U silnice poblíž obce si také jeden svědek všiml odstaveného vozidla pravděpodobně značky Škoda Forman, okolo kterého se pohybovali čtyři mladíci.

Vozidlo také mohl pachatel ukrýt, znenadání tak mohl soused přestat jezdit autem!? Každé svědectví je pro policisty důležité!

Vyšetřovatel předpokládá, že pachatel jel s vozidlem od Českých Budějovic směrem na Trhové Sviny. S ohledem na polohu těla sraženého muže však nelze vyloučit ani možnost, že řidič, kterého hledáme, jel opačným směrem.

Policisté také zjistili, že straženého muže, pravděpodobně však již mrtvého přejel další řidič vozidla Peugeot, toho však již policisté znají. Tento řidič ležící tělo nezaregistroval.  

Také v některém autoservisu či u soukromého automechanika mohl někdo poptávat opravu, nebo vozidlo přímo k opravě i později po nehodě přistavit.

Na lince 158 přivítají policisté jakékoliv informace k této nehodě, kontaktovat je také možné přímo vyšetřovatele por. Bc. Josefa Bouberleho na tel. 974 226 460.

Starší tisková zpráva:

Tragická nehoda v obci Nedabyle - Policie České republiky

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

20. ledna 2022

vytisknout  e-mailem