Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tragédie na rychlostní silnici

ZLÍNSKO: Šestá smrt ve zlínském okrese. 

Už šestý život si v tomto roce v okrese Zlín vybrala dopravní nehoda. Stala se dnes krátce po půlnoci na rychlostní silnici R55 v katastru obce Tlumačov. Muže, který při ní zemřel, se doposud nepodařilo spolehlivě identifikovat.
Nákladní souprava, kterou řídil osmatřicetiletý řidič ze Slovenska, jela ve směru od Otrokovic na Hulín a narazila do chodce, který se měl pohybovat v pravém jízdním pruhu. Muž náraz cisterny neměl šanci přežít. Policisté museli po dobu vyšetřování dopravní nehody uzavřít silnici a ostatní vozy odklánět.
Chodec, jehož totožnost stále zjišťujeme, měl odhadem kolem padesáti let. Měl plnoštíhlou postavu, kaštanové vlasy a hustý knír. Oblečenu měl černou bundu s proužkovanou podšívkou, šedou mikinu s modrými prvky, riflovou košili a džínsy s hnědým opaskem. Pokud někdo postrádá příbuzného či známého, který by odpovídal popisu, nechť nás prosím kontaktuje na lince 158.
Dechová zkouška řidiče byla negativní. Policisté zkoumají míru zavinění. Je ale jasné, že svůj podíl viny má na tragédii sama oběť. Na rychlostních silnicích totiž platí stejná ustanovení o provozu jako na dálnici, která pohyb chodců zakazují.
Ve Zlínském kraji v tomto roce při nehodách zemřelo 30 lidí, nejvíce pak v Uherském Hradišti (Zlín – 6, Kroměříž – 4, Vsetín – 5, Uh. Hradiště - 15), kde včera odpoledne po srážce s dodávkou ve Strání zemřel pětašedesátiletý muž. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku na našich silnicích zemřelo o sedm lidí méně, naopak přibylo těžkých zranění.
Tragédie se Zlínskému kraji v posledních dnech zrovna nevyhýbají. Velmi těžkým zraněním skončila i dopravní nehoda, která se stala v pondělí 12. listopadu kolem půl sedmé ráno u obce Žabárna v okrese Zlín. Sedmašedesátiletý řidič osobního auta nepostřehl, že vozy před ním v důsledku silničního provozu zastavily. Škoda Fabia narazila zezadu do Škody Roomster, tu náraz posunul vpřed, kde stála dodávka. Tuto řetězovou nehodu nejhůře odnesl čtrnáctiměsíční chlapeček, který seděl na zadním sedadle Škody Roomster. V kritickém stavu ho hospitalizovali ve zlínské Baťově nemocnici. Další tři lidé utrpěli lehčí zranění.
Mezi dopravní nehody s úmrtím se nepočítá sobotní tragická havárie závodního vozu v Lopeníku u Uherského Brodu, při které vůz smetl a usmrtil čtyři dívky. Šlo o závod na uzavřené trati, kde neplatí tradiční silniční zákon.

 

14. listopadu 2012, Jana Macalíková

Odkazy do noveho okna

otrokovice

otrokovice 

Detailní náhled

otrokovice

otrokovice 

Detailní náhled

žabárna

žabárna 

Detailní náhled

žabárna

žabárna 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem