Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tragédie na Praze 10

POLICISTÉ ŽÁDAJÍ SVĚDKYNI UDÁLOSTI, ABY SE PŘIHLÁSILA NA TÍSŇOVÉ LINCE 158! 

Dnes krátce před 16. hodinou došlo v jednom z panelových domů na Praze 10 v ulici Janovská k loupežnému přepadení prodejny potravin. Jeden nebo možná i více osob vstoupilo do prodejny, následně proběhla z dosud neznámých důvodů potyčka s prodavačem a událost nakonec skončila tragicky. Neznámý mladý muž totiž vícekrát a opakovaně pobodal do oblasti horní poloviny těla vietnamsky hovořícího prodejce, který pak na následky svých zranění, i přes maximální snahu lékařů, po několika minutách zemřel. Na místě je v současné chvíli několik policejních hlídek pohotovostní motorizované jednotky, speciální pořádkové jednotky, policisté z místního oddělení a kriminalisté specializující se na pátrání po osobách, kteří propátrávají okolí místa činu a usilovně hledají mladého útočníka. Detektivové výjezdové skupiny pražského krajského ředitelství zajišťují nejen stopy z místa, ale i případné kamerové záznamy z prodejny a provádějí výpovědi svědků.

Kriminalisté se touto cestou obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po mladém muži ve věku kolem dvaceti let, který měl na sobě tmavé oblečení a na zádech batoh. 

Zejména však žádají asi čtyřicetiletou svědkyni, která by mohla svou výpovědí zásadním způsobem pomoci k dopadení útočníka, který způsobil smrt asi třicetiletého muže. Svědkyně je ve věku kolem čtyřiceti let, vysoká asi 175 centimetrů, silnější postavy. Oblečená byla do džínů a modré bundy. Jakékoliv informace vedoucí k dopadení mladíka přijmou policisté na tísňové lince 158.

kpt. Bc. Jana Rösslerová 25. 10. 2012

vytisknout  e-mailem