Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Tradiční kontroly

Ms kraj: Policisté dohlížejí v celém kraji nad bezpečností silničního provozu.  

Nedílnou součástí práce moravskoslezských policistů je dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Kromě takzvaně běžného výkonu služby zintenzivňují policisté kontroly dodržování pravidel při vyhlášených dopravně bezpečnostních akcích a opatřeních. Od začátku roku tak proběhly na území Moravskoslezského kraje dvě celokrajské akce (plošně na celém území se zapojením všech zemních odborů) a dalších přes 40 akcí, které si zorganizovaly jednotlivé územní odbory (městské ředitelství). Do tohoto počtu nejsou zahrnuty celorepublikové akce, kterých jsme se zúčastnili.
dba 22_4_2011.jpg
 
Situace se nezmění ani v následujících dnech, kdy do statistik dopravních akcí přibude několik dalších. Policisté mají v plánu provést jak akce zaměřené na kontrolu technického stavu vozidel, dodržování rychlosti a dalších pravidel silničního provozu, tak i akce na zaměřené na kontrolu, zda řidiči nepožili alkoholické nápoje před nebo během jízdy. Nejedná se o žádnou novinku s nasazením enormně vysokého počtu policistů, tyto akce jsou již jakýmsi pravidlem, tradicí v době Velikonočních svátků. A tak jako v průběhu roku, dny konání akcí a konkrétní stanoviště budou voleny na jednotlivých územních odborech (městském ředitelství) mimo jiného na základě aktuálního vývoje dopravní situace.
 
Jedním z mnoha dnešních stanovišť v rámci dopravních akcí byla dvě v Ostravě, kde řidiče kontrolovali policisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, konkrétně z dálničního oddělení Ostrava. Fotografie je pořízena poblíž budovy, kde dálniční oddělení sídlí.
             
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
22. 4. 2011
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem