Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Toxikoman napáchal majiteli domku stotisícovou škodu

VSETÍNSKO: Policisté mu sdělili podezření z výtržnictví a poškození cizí věci.  

Téměř stotisícovou škodu způsobil třicetiletý výtržník o šest let staršímu muži, když házel na jeho pozemek kameny, kterými poškodil zaparkované vozidlo a zařízení náležící k domu, a dále ještě posprejoval bránu a zděné oplocení. Výtržník útočil na majetek muže celkem třikrát, vždy bezdůvodně. Hrozí mu dva roky vězení.
 
Třicetiletý muž s trvalým bydlištěm v Brankách se uplynulé pondělí kolem půl čtvrté ráno vydal do Poličné k domku šestatřicetiletého muže. Majitele domu zná, a jak sám výtržník uvádí, majitel domku mu nikdy neublížil, ani proti němu nic nemá. Bezdůvodně začal na oplocený pozemek házet větší kameny, které našel před plotem. Vandal poničil zaparkované vozidlo, na kterém šutry rozbil sklo na pátých dveřích a na několika místech poškodil lak. Dále poničil výstražné světlo na posuvné bráně, oplechování zídky, a rovněž dlažbu a fasádu. Majiteli způsobil škodu za necelých 39 tisíc korun.
 
Nebylo to poprvé, co na domek útočil. Počátkem srpna naházel během dne za plot několik kamenů, kterými poničil fasádu domu, dvě okna a dvoje dveře. Škoda tenkrát dosáhla 30 000 korun. Úplně poprvé způsobil na majetku šestatřicetiletého muže škodu v polovině června, kdy mu modrým sprejem postříkal zděné oplocení domku a pojezdovou bránu se škodou za bezmála 28 000 korun.
 
Valašskomeziříčtí policisté zjistili, že výtržníkem je právě třicetiletý muž z Branek. Předevčírem mu sdělili podezření z trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci, za které mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Muž při výslechu uvedl, že si své chování nedokáže vysvětlit. Vše připisuje skutečnosti, že je dlouholetým uživatelem pervitinu.  
 
  
29. srpna 2014, por. mgr. Lenka Javorková 

vytisknout  e-mailem