Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

TOXI tým zatýkal na Havířovsku a Frýdeckomístecku

Havířov - Trojlístek dealerů po úspěšné policejní akci skončil ve vazebních věznicích. 

Sotva loni na podzim opustil brány věznice, začal znovu. Řeč je o dnes již obviněném muži (35), který z minulosti má již 15 záznamů v rejstříku trestů, přesto opět začal s výrobou a distribucí drog.

Do hledáčku havířovského TOXI týmu se důvodně podezřelý dostal společně s dalším mužem (48) a ženou (32). Po důkladném rozpracování a přípravě mohla být akce spuštěna. Výsledkem zdařilé akce havířovského TOXI týmu je zatčení trojlístku dealerů.

Hlavního aktéra, důvodně podezřelého muže (35), zadrželi policisté zásahové jednotky. Nato proběhly domovní prohlídky bytových i nebytových prostor na Karvinsku a Frýdeckomístecku. Policisté našli různé chemikálie, laboratorní sklo a další komponenty určené pro výrobu nelegální látky.

Komisař proti všem třem zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za vinu je jim kladeno, že nejméně několik měsíců na Karvinsku a Frýdeckomístecku vyráběli a dále distribuovali drogu zvanou pervitin.

Obvinění muži i žena jsou ohrožení trestem odnětí svobody na dvě léta až deset let.  Státní zástupkyně podala na všechny obviněné návrh na vazební stíhání, který soud akceptoval, a všichni byli umístěni do vazebních věznic.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 4. května 2022


 

vytisknout  e-mailem