Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Toxi tým zasahoval v bytě v Jablonci nad Nisou

KRAJ - Speciální TOXI tým minulý týden zatkl partnerskou dvojici, která prodávala drogy. 

Kriminalisté speciálního týmu „Toxi“, který byl v březnu 2014 zřízen při Krajském ředitelství policie Libereckého kraje, zasahovali počátkem minulého týdne v jednom z bytů v Jablonci nad Nisou.

Uvnitř tohoto bytu kriminalisté zadrželi 32letého muže a jeho o rok starší družku, které už několik měsíců zpětně na základně svých vlastních poznatků monitorovali z důvodu podezření páchání trestné činnosti v souvislosti s prodejem drog, které se oba dopouštěli po dobu několika let.

Při pondělním zadržení obou partnerů zajistili kriminalisté v bytě téměř 80 gramů drogy metamfetamin (pervitin) včetně obalů a omamnou látku konopí (marihuana) v množství 4,1 gramu včetně obalu, které budou podrobeny znaleckému zkoumání. Dále zde zajistili také elektronické váhy a velké množství tzv. narkosáčků, sloužících k distribuci omamných a psychotropních látek.

Následující den vrchní komisař z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Libereckého kraje zahájil trestní stíhání zadržené 33leté ženy jako obviněné ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými  a psychotropními látkami a s jedy dle § 283/1,2c trestního zákoníku  a trestní stíhání zadrženého 32letého muže jako obviněného ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dle § 283/1 trestního zákoníku. Případná změna právní kvalifikace není v budoucnu vyloučena.

Vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu vzetí obou obviněných do vazby. Soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou následně podaným návrhům vyhověl a oba poslal do vazby. Obviněné za spáchání uvedeného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí trest odnětí svobody až na deset let a jejímu partnerovi za spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy trest odnětí svobody až na pět let.


1. 2. 2021
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem