Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

TOXI tým zasahoval na Semilsku

SEMILSKO – Kriminalisté z krajského TOXI týmu mají ve spolupráci s dalšími semilskými kolegy za sebou další úspěšnou realizaci. 

Minulý týden ve středu 23. června komisař z Oddělení obecné kriminality Územního odboru v Semilech zahájil trestní stíhání 33letého muže jako obviněného ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kterého se dopustil dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu.

Obviněný v letech 2014 a 2015 prodal o osm let mladšímu muži drogu pervitin, a to nejméně 25 g za celkovou částku 25.000,- Kč.  Dále v blíže nezjištěném období vypěstoval kultivary rostlin konopí, které následně zpracoval sušením do uživatelné formy v podobě sušiny hašiše a takzvaných fénixových slz. Obviněný si také opatřil pervitin a marihuanu, které následně od počátku roku 2019 do letošního června prodával dalším dosud všem přesně neustanoveným osobám. Například 27letému muži takto prodal minimálně 50 g pervitinu při cen 1.500 – 2.000,- Kč za gram a o rok staršímu muži zase prodal nejméně 40 g marihuany při ceně kolem 100,- Kč za jeden gram.

Obviněný omamné a psychotropní látky, které si sám opatřil, zčásti zpeněžil. Ovšem část drog, u něj v místě bydliště našli policisté v rámci domovní prohlídky v jedné z obcí na Semilsku. Policistům se podařilo takto v rámci realizace zajistit mimo jiného celkem 315 g pervitinu, 365 g marihuany a finanční hotovost v celkové výši 783.800,- Kč, 350,- Euro a 100,- USD.

Vzhledem ke zjištěným skutečnostem v rámci  dlouhodobé operativní činnosti kriminalistů celého krajského TOXI týmu a samotné realizace podal komisař okresnímu státním zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Následně podanému návrhu státního zástupce soudce Okresního soudu v Semilech vyhověl a obviněného poslal do vazby. Za spáchání uvedeného přečinu a zločinu mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na deset let, a to s ohledem na to, že trestnou činnost spáchal ve značném rozsahu.

Obviněný je tedy v současné době stíhán vazebně a navíc ho kriminalisté prověřují i v souvislosti se spácháním přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. V rámci výše uvedené domovní prohlídky v bydlišti obviněného také zajistili celkem 62 kartonů cigaret různých značek a dva rozdělané cigaretové kartony, které nebyly označeny tabákovými nálepkami České republiky, a jejich uvedením do oběhu v tuzemsku by České republice vznikla škoda na neodvedené spotřební dani ve výši více jak 36 tis. korun.

Speciální TOXI tým, který byl při Krajském ředitelství policie Libereckého kraje zřízen v roce 2014, tak svojí profesionální činností zabránil další distribuci značného množství pervitinu a marihuany, kterou měl obviněný muž pravděpodobně jako hlavní zdroj své obživy. Samozřejmě i zajištěním  neoznačených cigaret v bydlišti obviněného se tak podařilo zamezit jejich dalšímu prodeji případným odběratelům.


2. 7. 2021
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

TOXI SM (1)

TOXI SM (1) 

Detailní náhled

TOXI SM (2)

TOXI SM (2) 

Detailní náhled

TOXI SM (3)

TOXI SM (3) 

Detailní náhled

TOXI SM (4)

TOXI SM (4) 

Detailní náhled

TOXI SM (5)

TOXI SM (5) 

Detailní náhled

TOXI SM (6)

TOXI SM (6) 

Detailní náhled

TOXI SM (7)

TOXI SM (7) 

Detailní náhled

TOXI SM (8)

TOXI SM (8) 

Detailní náhled

TOXI SM (9)

TOXI SM (9) 

Detailní náhled

TOXI SM (10)

TOXI SM (10) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem