Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

TOXI tým v akci

OLOMOUCKO, UNIČOV - Další zásah na drogové scéně 

V průběhu tohoto týdne realizovali kriminalisté „TOXI“ týmu územního odboru Olomouc, na základě dlouhodobě rozpracované operativní činnosti, další případ na úseku drogové problematiky. V této souvislosti byl zadržen 34letý muž z Olomoucka, který byl následně obviněn ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Samotná realizace proběhla 13. července 2020, při níž byl 34letý muž, na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, zadržen v Uničově.  Téhož dne provedli kriminalisté také domovní prohlídku v místě jeho současného bydliště. Při ní zajistili stopy, úzce související s nelegální výrobou metamfetaminu, včetně kompletní varny. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. Následně bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání 34letého muže, jakožto obviněného ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Jak kriminalisté zjistili, obviněný měl v několika případech neoprávněné přivézt z ciziny léčiva, sloužící k nelegální výrobě drog. Tyto léky si měl obstarávat i na území České republiky. Z nich měl, za použití chemikálií,  vyrobit blíže nezjištěné množství psychotropní látky metamfetaminu, tzv. pervitinu, který měl dále distribuovat, a to buď zdarma, za úplatu či protislužbu dalším odběratelům na Uničovsku a Olomoucku. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy. I on sám je uživatelem drogy. Obviněnému, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

por. Mgr. Irena Urbánková

16. července 2020

vytisknout  e-mailem