Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

TOXI TÝM - "První vlaštovka - za dealerem drog spadla klec"

KRAJ – Zkušeným libereckým kriminalistům se podařilo obvinit muže z výroby a distribuce pervitinu. 

Toxy tým – „První vlaštovka – za dealerem drog spadla klec“
 
 
 
Prvním úspěchem se mohou pochlubit liberečtí kriminalisté z pracovního týmu k řešení problematiky drogové kriminality, jejichž plně profesionální práce přinesla v nově vzniklém týmu „první výsledek“.
 
Kriminalistům se na základě intenzivního prověřování veškerých indicií a poznatků podařilo prokázat, dnes již obviněnému 23letému mladíkovi z Liberce, že v době od poloviny roku 2013 do současnosti, na různých místech Jablonecka a Liberecka prodal, nabídl nebo bezúplatně poskytl drogu pervitin, a to v celkovém množství 220g, čímž se obohatil nejméně o 220 tisíc korun.
 
V tomto období se také drogu pervitin pokusil sám vyrábět. Při provedené domovní prohlídce byly na místě kriminalisty zajištěny předměty sloužící k nelegální výrobě pervitinu.
 
Kriminalisté 23letého Liberečana zatkli počátkem dubna tohoto roku v odpoledních hodinách v Rochlicích na nádraží ČD, a to právě když prodával pervitin.  Zatčení proběhlo velice rychle, bez nutnosti použití donucovacích prostředků. Muž se při zatýkání nebránil, ani nekladl odpor. Prodaný pervitin byl zajištěn a zaslán na odbornou expertízu k provedení odborné analýzy.
 
Vyšetřovatel v tomto týdnu zahájil trestní stíhání 23letého muže z Liberce, který se svým chováním dopustil přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Dále vyšetřovatel podal návrh na vzetí do vazby, toto bylo akceptováno a muž je stíhán vazebně. Pokud bude muž pravomocně odsouzen, hrozí mu až 10letý trest odnětí svobody.
 
Obviněný mladík, byl již za obdobnou trestnou činnost v minulosti podmíněně odsouzen, byl však amnestován, tudíž není v současné době považován za recidivistu. Jako zajímavost můžeme ještě uvést to, že mladík je silný narkoman a na pervitinu je již několik let závislý.
 
 
mjr. Jana Světlá
11. dubna 2014
 
Odkazy do noveho okna

zajištěné věci

zajištěné věci  

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem