Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Toxi tým od začátku roku obvinil již šest lidí

BEROUNSKO – Nejen distribuce, ale také výroba a pěstování konopí. 

Kriminalisté z berounského toxi týmu od začátku letošního roku obvinili již šest osob z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V prvním případě se jim podařila objevit pěstírna konopí, ve které pachatel pěstoval celkem 23 rostlin. Za tímto účelem měl ve svém domě zbudováno kompletní technologické zařízení pro pěstování rostlin tzv. indoor způsobem. Vypěstované konopí poté sušil a následně užíval pro vlastní potřebu. Zajištěné rostliny byly zaslány k provedení odborného vyjádření s oboru kriminalistika, odvětví chemie a na základě nashromážděných důkazů byl 54letý muž obviněn.

Dalších pět obviněných osob se zabývalo distribucí drogy pervitin na našem okrese. Jednalo se o čtyři muže a jednu ženu ve věku 25, 30, 21, 25 a 24let. Všichni obvinění distribuovali tuto drogu na různých místech okresu Beroun. Jednalo se o lokality především na území města Beroun. Drogu pervitin získávali od muže, který je v současné době za drogovou trestnou činnost již od prosince loňského roku vazebně stíhán. Všichni obvinění jsou sami konzumenty drog. Opatřenou drogu tak v převážné většině případů užívali pro vlastní potřebu.

V případě odsouzení hrozí všem obviněným trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let. Jejich vyšetřování probíhá na svobodě.


nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
19. ledna 2016

vytisknout  e-mailem