Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Toxi řidič ujížděl policistům

HRADECKO – Pozitivní na alkohol a jiné omamné a psychotropní látky se zákazem řízení, přesto usedl za volant. 

Přibližně v půl druhé ráno 22. července 2020, se řidič osobního automobilu projížděl ulicemi Hradce Králové, když si ho všimla hlídka policistů. Poté, co neuposlechl výzvy a odmítl zastavit své vozidlo, začala honička mezi ujíždějícím vozidlem značky Škoda Fabia a policisty z pohotovostního a eskortního oddělení Královéhradeckého kraje. Poté co policisté muže dopadli, ho vyzvali k provedení testu na zjištění alkoholu v dechu, kdy výsledek měření přístrojem Dräger vykázal množství 0.8 promile. Test na omamné a psychotropní látky měl pozitivní na amfetamin/ metamfetamin a cocain. Dále bylo zjištěno, že má na rok uložen zákaz řízení Magistrátem města Hradec Králové, který vyprší až v dubnu 2021.

Řidič se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. A ze strany policie mu byla zakázána další jízda. Muži za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí až dva roky za mřížemi.

Věc je i nadále v šetření hradeckých policistů.

Bezpečnost silniční dopravy je dlouhodobě vážným problémem, který chce Policie České republiky i nadále řešit kontrolami zaměřenými právě na požívání alkoholu či jiných návykových látek před jízdou. Jedna z takových dopravně bezpečnostních akcí probíhala i v těchto dnech. Nechceme totiž, aby byl alkohol a jiné látky příčinou lidského neštěstí.

Apelujeme proto na všechny řidiče, rozmyslete si velice dobře, zda po požití návykových látek, mezi které se řadí i alkoholické nápoje, usednete za volant svého vozidla.

 

por. Mgr. Lucie Konečná
22.7.2020, 13:00 hod.

vytisknout  e-mailem