Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Totožnost výtržníka zjistili

CHOMUTOVSKO - Mladík dívku sledoval, pak začal onanovat; Vánoční dárek musela vrátit. 

Policisté zjistili totožnost muže, který si koncem listopadu vyhlédl v Jirkově dívku, před níž měl pak onanovat. Mladistvá dívka šla kolem půl šesté večer pěšky do knihovny v ulici Vinařická. Již v ulici Generála Svobody ji však zřejmě začal sledovat mladý muž, který ji v ulici Hornická došel na vzdálenost jednoho až dvou metrů. Přitom si dívka nemohla nevšimnout, že dotyčný měl v tu chvíli stažené kalhoty a onanoval. Jakmile to zjistila, dala se na útěk. Muž ji nepronásledoval a sám z místa rychle odešel.

Policisté případ na základě oznámení prověřovali a šetřením zjistili totožnost podezřelého. Tím je teprve 18letý mladík z Jirkova. Kvůli popsanému jednání mu v minulém týdnu sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Soud mu může za jeho spáchání v případě prokázání viny uložit trest odnětí svobody až do výše dvou let.

Vánoční dárek musela vrátit

Ze snadno nabytého mobilu se dlouho neradoval 55letý cizinec žijící na Chomutovsku. Ten koncem listopadu navštívil supermarket, kde se mu naskytla příležitost získat zadarmo IPhone. Telefon chvíli předtím u samoobslužných pokladen zapomněl jeho majitel, který měl kromě něj v pouzdře uložené i platební karty. Když zjistil, že o mobil v hodnotě bezmála 27 tisíc přišel, domníval se, že ho u pokladen někdo okradl a událost nahlásil policistům jako krádež. Ti se případem začali zabývat a provedeným šetřením se jim podařilo zjistit totožnost podezřelého a vypátrat ho. Muž se přiznal, že telefon vzal a poté ho poslal poštou své manželce zdržující se v cizině. Pro ni to měl být dárek k Vánocům. Když ho policisté vyzvali k vydání telefonu, tak zařídil, aby ho manželka poslala zpět a on ho mužům zákona vrátil. Ti ho pak předali majiteli a cizinci naopak předali záznam o sdělení podezření ze spáchání trestných činů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle zákona mu za jejich spáchání v krajním případě hrozí u soudu až dvouletý trest.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 24. ledna 2023

vytisknout  e-mailem