Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tohle se muži nepovedlo

TEPLICKO - Řidič zaparkoval na vyhrazeném stání a upozornil tak na sebe policisty a další zprávy. 

Tohle se muži nepovedlo

     Bezohledné parkování na místě vyhrazeném pro stání vozidel držitelů průkazu zdravotně tělesně postižených se nevyplatilo muži, který před několika dny přijel k prodejně v Proseticích, kde zaparkoval příčně přes dvě vyhrazená místa.

     Neunikl pozornosti policistů z místně příslušného obvodního oddělení, kteří při jeho lustraci zjistili, že má rozsudkem soudu uložen trest zákazu činnosti spočívající v čtyřletém zákazu řízení všech motorových vozidel. Muž byl zadržen a eskortován na policejní služebnu, kde mu bylo předáno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, v případě odsouzení by mohl jít až na dva roky do vězení.

takto muž zaparkovaltakto muž zaparkoval

Zmizela televize i tiskárna

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Krupce vloupal do bývalé restaurace. Z objektu odcizil televizor, tiskárnu a aku vrtačku. Celková škoda byla vyčíslena na sedm a půl tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení s ohledem na spáchání v době vyhlášeného nouzového stavu až osm let vězení.

Neplatí alimenty

     Z přečinu zanedbání povinné výživy je podezřelá žena, která už tři roky neplatí alimenty na své nezletilé dítě, které má v péči jeho babička. Na výživném dluží nejméně 48 tisíc korun, pokud případ skončí u soudu, hrozí ženě až roční vězení.

Odcizené elektro kolo

     Až osm let by mohl strávit ve vězení zatím neznámý pachatel, který v Bílině vnikl na zahradu u bytového domu, kde odcizil elektro kolo. Nepomohlo ani, že bylo uzamčené, škoda byla vyčíslena na více jak deset tisíc korun, policisté případ prošetřují jako trestný čin krádeže.

 29. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem