Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tohle se často nevidí

TEPLICKO - Muž roztrhal bankovky a nastrkal je do větráku; Poškodil výtah i domovní dveře... 

Tohle se často nevidí

     Některé trestné činy řeší policisté téměř každý den, s jinými se setkávají jen v ojedinělých případech. Takovým přečinem je například ohrožování oběhu tuzemských peněz, jehož skutková podstata může kromě jiného spočívat například v poškozování českých peněz. Vždyť kdo, snad kromě filmových postav, které si zapalují bankovkou doutník, nebo cigaretu, by dobrovolně ničil peníze?

     Jeden takový případ prověřovali policisté na Teplicku, kteří v uplynulých dnech právě ze shora uvedeného přečinu obvinili 27letého muže. Je podezřelý, že v polovině září v herně roztrhal několik sto a dvou set korunových bankovek, které pak v nastrkal do stolního ventilátoru a namáčel v půllitru s pivem. Podle usnesení o zahájení trestního stíhání měl takto poškodit bankovky v celkové nominální hodnotě sedm set korun. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, v krajním případě by mohl jít až na půl roku do vězení.

Poškodil výtah i domovní dveře

     Z přečinu poškození cizí věci je podezřelý 46letý muž, který měl na přelomu října a listopadu poškodit zařízení panelového domu, ve kterém bydlí. Jeden den se s ním zasekla kabina ve výtahové šachtě mezi suterénem a přízemím, než aby si zavolal pomoc mobilem, raději dvoje výtahové dveře vyrazil a způsobil tak škodu přes 74 tisíc korun.

     I když by se dalo pochopit, že se snažil z kabiny dostat, přestože způsob, jaký zvolil, znamenal poškození cizího majetku, další den protiprávní jednání zopakoval. Tentokrát se jeho cílem staly vchodové dveře do domu, v jejichž zámku si měl zalomit klíč. Opět zvolil řešení silou a dveře vykopl, v důsledku čehož došlo k poškození elektronického zámku, v tomto případě způsobil škodu ve výši sedmnáct set korun. Policisté muži sdělili podezření z přečinu, za jehož spáchání trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít v době od 6:30 do 14:30 hodin dne 24. listopadu 2021 v Hostomicích na kruhovém objezdu (ulice Vrbenského a Čapkova). Neznámý řidič měl podle oznamovatele poškodit zaparkované vozidlo Opel a následně z místa odjet, aniž splnil zákonem danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

      Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehody, případně mají k dispozici kamerové záznamy z místa pořízené v době nehody, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Vykradená garáž

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v teplickém garážovém komplexu vloupal do jedné z garáží, ze které odcizil dvě jízdní kola a střešní box. Oznamovatel vyčíslil škodu na více jak dvacet tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději v případě dopadení až dvouleté vězení.

26. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem