Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tiskové prohlášení

Další personální změny na Policejním prezidiu České republiky. 

Pozicí náměstka policejního prezidenta pro Službu kriminální policie a vyšetřování byl dnešním dnem pověřen plukovník JUDr. Václav Kučera, dosavadní ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.
 
Václav Kučera pracuje u policie od roku 1979 a má tak 33letou praxi z oblasti vyšetřování a policejní práce, z různých úrovní řízení policie. V novodobé historii policie po roce 1990 začal působit v řídících pozicích útvarů vyšetřování. Vedl například Úřad vyšetřování Středočeského kraje a posléze vykonával pozici náměstka ředitele Policie ČR Správy Středočeského kraje pro Službu kriminální policie a vyšetřování.
 
Václav Kučera vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a disponuje bezpečnostní prověrkou na stupeň utajení „TAJNÉ“. S ohledem na bohaté zkušenosti v oblasti vyšetřování, později ze Služby kriminální policie a vyšetřování a rovněž řízení na nejvyšší úrovni, bude Václav Kučera členem vedení policie, odpovědným mimo jiné za řízení útvarů s celorepublikovou působností. Jako náměstek policejního prezidenta se bude podílet na rozvoji a fungování linie Služby kriminální policie a vyšetřování.
 
Policejní prezident tak v současnosti disponuje třemi náměstky:
  • Plukovník JUDr. Václav Kučera
  • Plukovník Mgr. Tomáš Kužel, zodpovědný za útvary uniformované policie (vnější služby).
  • Plukovník Mgr. Pavel Osvald, který se bude věnovat úseku informatiky a evropským projektům.
Ekonomické zajištění policejního sboru a personální problematiku bude řešit přímo policejní prezident plukovník Mgr. Martin Červíček, který již krátce po svém jmenování zařadil tyto oblasti do svých hlavních priorit.
 
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 6. 9. 2012

vytisknout  e-mailem