Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková zpráva ÚOKFK

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) od středečních ranních hodin prováděli úkony trestního řízení ke dvěma případům, kterými se dlouhodobě zabývali. 

První případ souvisí s hospodařením akciové společnosti Pražské služby v letech 2010 - 2011. Ve věci došlo k obvinění dvou osob. První z nich je obviněna z trestného činu zneužití informace a postavení v obchodním styku. Druhá osoba je obviněna ze stejného skutku spáchaného ve formě pomoci. Podle závěrů kriminalistů ÚOKFK mělo činností obviněných osob dojít k získání prospěchu převyšující 5 milionů korun.

Druhý případ se týká veřejné zakázky malého rozsahu, jejímž zadavatelem byl v roce 2011 Magistrát hlavního města Prahy. V rámci zakázky mělo dojít k získání neoprávněného prospěchu ze strany právnické osoby. V této věci jsou obviněny 4 osoby z trestného činu sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě.

Trestní stíhání všech osob je vedeno na svobodě. Oba případy dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze.

V rámci prováděných úkonů kriminalisté ÚOKFK provedli zajišťovací úkony, několik domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor (včetně prohlídek advokátních kanceláří).


pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
1. srpna 2014
 

vytisknout  e-mailem