Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tisková zpráva k únosu třítýdenního děvčátka

ÚSTÍ NAD LABEM - Aktualizované informace k případu 

ÚSTÍ  NAD LABEM - Ve středu  4. července 2012 krátce před patnáctou hodinou odpoledne byla  v Ústí nad Labem v ústecké čtvrti Trmice na křižovatce ulic Gorkého a Žižkova v Zeleném parku neznámým mužem oslovena matka třítýdenního děvčátka. Ten vytáhl před zraky matky Michalu z kočárku, zaběhl s ní do auta a ujel směrem ke státní hranici s Německem. Dítě mělo v tu chvíli na sobě šedé tričko s dlouhým rukávem s modrými pruhy, šedé tepláčky s červeným pruhem, na nohou růžové látkové botičky. Pod oblečením mělo body bílé barvy s obrázkem krokodýla na hrudi. Holčička měla na levé straně krku nad ramenem tmavou skvrnu o velikosti 0,5 cm. Únoscem je muž bílé pleti, 180-190 cm vysoký, s krátkými rovnými hnědými vlasy. Odjel vozidlem tmavé barvy. Jak se později podařilo upřesnit, jednalo se o vůz zn. VW Tiguan (první zprávy z místa hovořily o modelech Sharan či Touran), černé barvy, RZ 3U1 4474 (jedná se o odcizenou RZ z jiného vozidla a je možné, že vozidlo bude označováno i jinými registračními značkami).  Jak bylo zjištěno skrze bezpečnostní kamery, muž se během cesty převlékl do květované košile, díky čemuž lze očekávat, že měnit bude i své oblečení. Po oznámení na linku 158 policie nasadila dostatek policejních sil i prostředků ke zjištění a nalezení zmizelých osob. Bylo využito vrtulníku s termovizí a současně byla požádána o součinnost i německá policie a německé sdělovací prostředky. Byl propátrán příhraniční prostor i místo a okolí události, bohužel s negativním výsledkem.
 
Do současné doby se malá Michalka ani osoby, které jí unesly, nepodařilo vypátrat. Na případu intenzivně pracuje tým kriminalistů a vyšetřovatelů.  Vítáme jakoukoliv informaci od veřejnosti a děkujeme za ní.  
 
Vzhledem k závažnosti tohoto případu informace poskytuje velitel opatření Plk. Mgr. Vladimír Danyluk na tel.č.: 606 749 460. 
V případě výskytu nových informací bude tisková zpráva aktualizována.
 
Ústí nad Labem 9. července 2012 
 
por. Bc. Veronika Hyšplerová
Preventivně informační skupina Ústí nad Labem
E-mail : orulpis@mvcr.cz
Tel.: +420 974 426 208
        + 420 724 189 726

 

vytisknout  e-mailem