Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tisková konference k vývoji trestné činnosti a prevence za rok 2012

Územní odbor Rakovník seznámil občany s prací policistů v rámci regionu 

Výsledky kriminality a prevence kriminality za rok 2012
 
     Dne 6. února 2013, se od 13:00 hodin uskutečnila v budově Policie ČR, Územní odbor Rakovník, pro novináře našeho regionu, ale i zástupce města i organizací, tisková konference, která se především zaměřila na výsledky trestné činnosti v našem okrese i v rámci Středočeského kraje a dále na práci policistů a jejich činnost v našem regionu za rok 2012. Na závěr besedy se zhodnotila prevence konaná mezi občany a školami a její přínos a dopad.
     Tiskovou konferenci zahájila úvodním slovem nprap. Jana Žáčková, tisková mluvčí Územního odboru Rakovník. Po zahájení předala slovo plk. Mgr. Jiřímu Šilerovi, vedoucímu ÚO Rakovník, plk. Mgr. Ivanu Horákovi, zástupci vedoucího ÚO Rakovník a nakonec kpt. Ing. Jiřímu Jurgovskému, koordinátorovi PČR ÚO Rakovník. Téma diskuze bylo jednoznačné. Priority Policie ČR v rámci Středočeského kraje i našeho okresu za uplynulý rok. Pohled na celkový vývoj trestné činnosti, objasněnost, počet stíhaných, vyšetřovaných osob v našem okrese, zaměření na drogovou kriminalitu a její nárůst. O tom, že nejpalčivějším problémem je pro policisty majetková trestná činnost, je jednoznačné. Ta převažuje v rámci celé kriminality na prvním místě. Neopomnělo se na násilnou kriminalitu – pokus vraždy a vraždy, které v našem okrese v loňském roce vystupovali. Lze s úspěchem řídi, že všechny tyto zvlášť závažné trestné činy, jsou řádně objasněny. Mravnostní kriminalita či úplatkářství byly dalších témata.
    Jako dalším bodem jednání byla prevence konaná nprap. Janou Žáčkovou, která zde na Rakovnicku tuto činnost dělá již více jak rok. Všem přítomným přehledným způsobem komplexně zhodnotila svou práci, její působení na školách a dalších akcí, cíle besed a setkávání s občany a dále všechny soutěže a projekty, které pro školáky byly v rámci spolupráce s Policií ČR, ruku v ruce s prevencí, vytvořeny. Na závěr nastínila všechny akce, které na děti i občany v rámci preventivních aktivit v roce 2013 čekají.
     Závěrečné poděkování všem přítomným za naprostou bezproblémovou spolupráci ze strany Policie ČR ÚO Rakovník, a to jak na straně prevence, tak i při pomoci v různých akcích např. pátrání,  napomáhání při šetření atd. Věříme, že i letos bude tato spolupráce na výborné úrovni.
 
 nprap. Jana Žáčková
7. února 2013

vytisknout  e-mailem