Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Tisková konference

Dne 9. 7. 2010 se uskutečnila v budově Dopravního inspektorátu v Olomouci tisková konference k dopravní situaci na Olomoucku.  

Od začátku tohoto roku do konce června 2010 došlo na území Olomouckého kraje ke 2058 dopravním nehodám. V porovnání se stejným obdobím roku 2009 se počet dopravních nehod na Olomoucku snížil o 195 případů. K výše uvedenému trendu přispívají i časté dopravně bezpečnostní akce, které policie realizuje ve všech územních odborech našeho kraje. Krajský vedoucí Odboru dopravní police pan plukovník Mgr. Pavel Novák novinářům sdělil, že policie bude v této bezpečnostní strategii na našich silnicích dále pokračovat. 

Za první pololetí roku 2010 policisté odhalili v Olomouckém kraji 18 893 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku policisté zjistili o 2 879 přestupků více. Bohužel policejní statistika ukázala, že od začátku roku 2010 do konce června zahynulo na silnicích v našem kraji již 24 osob.

Pan plukovník upozornil na základní chyby, kterých se řidiči na silnicích dopouštějí. Dále zdůraznil, že je důležité, aby řidiči během delší cesty zejména v letních měsících dodržovali bezpečnostní přestávky a pitný režim.

Tisková konference se setkala s velkým zájmem žurnalistické veřejnosti.

por. Mgr. Michal Pižurin

 

 

                                                         

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem