Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková informace ÚOOZ

Praha 26. dubna 2014 - Doplnění tiskové informace z 25.04.2014 o probíhajícím trestním řízení. 

Detektivové ÚOOZ zadrželi včera, v souvislosti s trestním řízením vedeném na ÚOOZ, jednu osobu.
 
Zadržený muž je podezřelý, že měl v České republice zajistit překlad a vydání knihy šířící svým obsahem rasismus, antisemitismus, xenofobii a násilí proti tzv. méněcenným rasám, kterou měl následně distribuovat prostřednictví nabídky na internetu, internetového knihkupectví i přímého prodeje v určených místech. Název této knihy nebude ÚOOZ po dohodě se stáním zastupitelstvím však nijak upřesňovat, neboť nechce knize dělat tímto způsobem reklamu.
 
V rámci včerejší akce byly dále předvedeny cca dvě desítky osob na cizineckou policii a to především z důvodu ověření totožnosti. V několika konkrétních případech bylo cizineckou policií zahájeno řízení o správním vyhoštění a jedna osoba se měla dopustit trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Úkony trestního řízení, týkající se domovní prohlídek a prohlídek jiných prostor byly ukončeny dnes dopoledne. ÚOOZ SKPV chce jednoznačně dementovat informace, které se v průběhu včerejšího večera objevily v některých médiích, že v rámci prohlídek měly být údajně nalezeny zbraně a výbušniny. Tato informace je nepravdivá.

vytisknout  e-mailem