Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková informace k akci DAREL

Praha 21. listopadu 2011 - Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu SKPV se dlouhodobě zabývají aktivitami skupiny osob, která by se na Mostecku měla dopouštět závažné trestné činnosti. Podezření detektivů směřuje na vydírání, vybírání výpalného od místních podnikatelů a obchodování s omamnými a psychotropními látkami. 

            Počátkem listopadu tohoto roku zadrželi v této souvislosti detektivové během bleskové operace s krycím názvem „DAREL“ celkem pět podezřelých ve věku od pětatřiceti do pětačtyřiceti let. Zadržení proběhlo ve chvíli, kdy probíhal předem domluvený obchod s drogami.
            Při předávce detektivové zajistili více jak dva kilogramy krystalického metamfetaminu vysoké kvality a maximální čistoty. Tato látka měla být prodána do zahraničí za částku šedesát tisíc EURO.
            Během následných domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor byly zajištěny nelegálně držené střelné zbraně. Konkrétně se jednalo o dva samopaly tuzemské výroby, kterépostoupili detektivové ke znaleckému zkoumání.
            V současné době byly na základě zajištěného důkazního materiálu obviněny z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dvě osoby, které jsou trestně stíhány vazebně. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody na osm až dvanáct let.
            Na celém případu detektivové dále intenzivně pracují. V této fázi vyšetřování není proto možné z taktických důvodů uvolnit více informací.Věc dozoruje Krajské státní zastupitelství v Ústní nad Labem.

vytisknout  e-mailem