Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková informace

Praha 30. listopadu 2012 - Případ s krycím názvem TOWER 

Jak jsme již včera avizovali, přinášíme dnes alespoň stručnou základní informaci k realizaci případu s krycím názvem TOWER, jehož „akčnější“ část proběhla v noci ze středy na čtvrtek. Úkony tohoto trestního řízení pokračovaly celý včerejší den a zaměstnávat detektivy budou i ve dnech následujících.
 
Přesto, že stále ještě není možné zveřejnit konkrétní detaily, věříme, že se nám podaří alespoň uvést na pravou míru některé nepřesnosti a spekulace, které se v médiích v souvislosti s touto realizací objevily během včerejšího dne.
 
Jednoznačně se nejednalo o žádnou kontrolu pražských nevěstinců. ÚOOZ je specializovaný policejní útvar, který se podobnou činností nezabývá. Naši detektivové se řadu měsíců naopak zabývali informacemi směřujícími k možné trestné činnosti konkrétních osob ze světa sexbiznisu. V rámci samotné realizace se domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor dotkly i třech konkrétních objektů v pražské ulici Ve Smečkách.
 
V průběhu realizace bylo na různých místech Prahy a jejího okolí zadrženo 15 osob, mezi kterými jsou jak ženy, tak muži. Proti kolika z nich bude vedeno trestní stíhání a v kolika případech budeme zvažovat možnost vazebního stíhání, v této chvíli ještě nechceme upřesňovat. Stále totiž probíhají úkony, které ještě mohou „zamíchat kartami“. Ze stejného důvodu nebudeme v současné době ani konkretizovat případnou právní kvalifikaci. Omezíme se pouze na konstatování, že se jedná o podezření z trestné činnosti související s podnikáním v sexbiznisu.
 
Po dohodě s dozorujícím státním zástupcem nebudeme v současné době poskytovat k věci žádné další podrobnosti.

vytisknout  e-mailem