Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková informace

Praha 4. prosince 2014 - Další obvinění v souvislosti s nelegálním obchodem s lihem. 

Od úterního rána provádí Útvar pro odhalování organizovaného zločinu SKPV úkony trestního řízení, které svou problematikou navazuje na některé z předchozích realizací zaměřených na nelegální obchod s lihem.
V rámci samotné realizace, na které se kromě detektivů ÚOOZ a vyšetřovatele ÚOKFK podíleli i zástupci Celního ředitelství Zlín, bylo na teritoriu Zlínského a Olomouckého kraje zadrženo celkem 6 osob.
Proti dvěma zadrženým (34 a 53 let) ze Zlínska bylo neprodleně zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby (§ 240 odst. 1, odst. 3 Trestního zákoníku), spáchaného ve spolupachatelství (§ 23 Trestního zákoníku) ve prospěch organizované zločinecké skupiny (§ 107 odst. 1 Trestního zákoníku). Obvinění jsou ohroženi trestní sazbou odnětí svobody v délce trvání od 9 do 13 let. Prostřednictvím dozorujícího Vrchního státního zastupitelství v Olomouci byl na oba obviněné podán návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval.
Podle obvinění měli muži svým jednáním způsobit zkrácením spotřební daně z lihu státu škodu v celkové výši přesahující 353 milionů korun.
Na akci se podílelo cca 150 policistů a celníků. Věc dozoruje VSZ Olomouc.

vytisknout  e-mailem