Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková informace

Praha 10. srpna 2010 - Stanovisko ředitele ÚOOZ SKPV k informacím uveřejněným v deníku MF Dnes.  

 
     Po přečtení dnešní MF Dnes jsem se rozhodl poskytnout veřejnosti své stanovisko k článku, ze kterého vyplývá, že se vedení Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu nestará o bezpečnost svých policistů.
     Za svými lidmi si stojím a vždy stát budu. Žijeme v právním státě a nelze předpokládat, že budu jako ředitel ÚOOZ jednat nad rámec zákonných možností, což neznamená, že bych nepřijal veškerá možná opatření k zabezpečení ochrany svých lidí. Práce na Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu je složitá a do jisté míry nebezpečná. Každý detektiv s určitou mírou rizika své profese počítá.
     Uveřejněný případ, na jehož objasnění se nepodílel pouze jeden policista, jak je uvedeno v článku MF Dnes, ale celý tým pracovníků ÚOOZ, je daleko složitější. K celému jeho pochopení by bylo zapotřebí sdělit více informací, což v tuto chvíli není možné. Přesto věřím, že celá záležitost dobře dopadne. Pokud to v budoucnosti okolnosti dovolí, rád se k dosud v tisku uveřejněným jednostranným informacím vyjádřím.
 
plk. Mgr. Robert Šlachta    

vytisknout  e-mailem