Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tirák jel s kolem bez matice

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Na kamionu bylo uvolněné kolo a nefunkční ABS.  

 

Vybrané dopravní přestupky zaznamenaly v týdenním srovnání pokles zhruba o polovinu, až na jednu oblast a tou je alkohol u řidičů. Mohlo by se zdát, že v porovnání s některými předchozími týdny, tři opilí řidiči za sedm dní je pokles, ale každý takovýto opilý řidič je hrozbou pro všechny ostatní na silnicích a kolem nich. A když už ne ohrožením pro ostatní, tak určitě sobě samým. Svědčí o tom „mikulášská“ nehoda, k níž došlo v buchlovských kopcích ve středu po jedenácté hodině večer. Devětačtyřicetiletá řidička jela ve směru na Brno rychle, a to i přesto, že bylo namrzlo. V levotočivé zatáčce nad Starými Hutěmi nezvládla její průjezd, dostala smyk a vyjela vpravo mimo silnici. Převrátila se v BMW na střechu a na prudkém svahu se zastavila až o vzrostlý strom. Narazila do stromu rostoucího jen kousíček od jiného buku, který před několika dny zastavil další havarující opilý řidič. I tato žena byla opilá a policisté jí v dechu naměřili 1,3 promile alkoholu. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz a začali s ní řešit podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí v jejím případě, jako viníkovi nehody, hrozí až tři roky vězení a zákaz řízení až na deset let.

Další dva opilí řidič, kteří byli v uplynulém týdnu přistiženi, naštěstí žádnou nehodu nezpůsobili. Třiačtyřicetiletý muž z Kudlovic měl v dechu 2,9 promile a šestadvacetiletý muž ze Starého Města rovné dvě promile. Oba jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestem až ročního vězení a až desetiletým zákazem řízení.

Dopravní policisté zastavili v úterý dopoledne na tranzitní silnici u Míkovic zahraniční kamion. Při prohlídce technického stavu se zjistilo, že na jednom kole nápravy chybí matice kola a montážní otvory disku jsou poškozené. Nejenom že řidič jel s uvolněným kolem, ale na autě nefungoval ani ABS systém. Policisté kamion odstavili a řidiči zakázali další jízdu do té doby, než závadu odstraní. Vzhledem k závažnosti přestupku mu policisté uložili kauci ve výši šesti tisíc korun.

 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 30. 11. – 6. 12. 2012


 


 

Počet zjištěných přestupků

30. 11. – 6. 12. 2012

23. – 29. 11. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

3

1

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

26

67

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

7

16

Nepoužití bezpečnostních pásů

16

34

Telefonování za jízdy

18

13

Špatný technický stav vozidla

8

26

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. prosince 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem