Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Těžké ublížení na zdraví

Způsobil dvacetiletý cizinec spolubydlícímu na ubytovně v Pardubicích 

nůž.jpg
   V neděli 16. listopadu 2008 v podvečerních hodinách byli policisté přivolání záchrannou službou k bodnému zranění cizince na jedné pardubické ubytovně. Ač zraněný uváděl, že na nůž upadl, policistům vzhledem k charakteru zranění bylo jasné, že tomu tak není.

   Operační důstojník na místo ihned vyslal výjezdovou skupinu služby kriminální policie a vyšetřování spolu s kriminalistickým technikem. Kriminalisté s policisty Obvodního oddělení Pardubice I neprodleně na místě zajistili několik svědků, které převezli na služebnu k výslechům. Ty probíhaly téměř celou noc a díky profesionální mravenčí práci kriminálky již nad ránem padlo obvinění z trestného činu těžké újmy na zdraví, za což pachateli, v případě prokázání viny, hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

   A co se tedy na místě stalo? Dvacetiletý cizinec,  po předchozí slovní rozepři, napadl  kuchyňským nožem svého o dva roky staršího spolubydlícího. Rána vedla do zad a pronikla až do hrudníku. Poškozený byl se svým zraněním převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován. Obviněný mladík nyní čeká v policejní cele a k soudu poputuje návrh na jeho vzetí do vazby.

   Roztržky, ať slovní či fyzické, nejsou bohužel v Pardubicích mezi cizinci ničím výjimečným. O tom by mohli vyprávět především policisté oddělení hlídkové služby, kteří na místních ubytovnách nebo v restauracích zasahují téměř denně.

vytisknout  e-mailem