Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Těžké ublížení na zdraví

Ms kraj: Žena bodla nožem svého známého.  

Dvaapadesátiletá žena zaútočila v sobotu navečer nožem na sedmatřicetiletého muže. K události došlo v bytě v Karviné. Policisté již ženu obvinili ze zločinu těžkého ublížení na zdraví
 
Přestože moravskoslezští policisté na případu i nadále intenzivně pracují, je již možné k němu v této chvíli, s ohledem na stav vyšetřování, zveřejnit bližší informace. Podle dosud zjištěných skutečností popíjela žena a muž, který k ní přišel už v pátek na návštěvu, alkohol. Došlo mezi nimi ke slovní rozepři. Paní pak měla v sobotu kolem půl sedmé navečer popadnout nůž a na svého několikaletého známého zaútočit. Bodla ho do horní poloviny těla. V té chvíli si zřejmě uvědomila, co udělala a poskytla zraněnému první pomoc. Poté přivolala lékaře, kteří informovali policisty.
 
Lékaři odvezli zraněného do nemocnice, kde zůstal hospitalizovaný. Kriminalisté, kteří přijeli na místo, podezřelou zadrželi. Vzhledem k podnapilosti byla umístěna na protialkoholní stanici k vystřízlivění. Policisté ženu po vystřízlivění a propuštění včera obvinili ze zločinu těžkého ublížení na zdraví. Podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na její vzetí do vazby.
 
Policisté samozřejmě v sobotu zajistili a ohledali místo činu. Zajistili různé stopy, včetně několika nožů. Zda jeden z nich byl vražedným nástrojem, určí až následné zkoumání na odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství.
 
Pro kriminalisty práce na případu obviněním zdaleka nekončí. Je potřeba například prověřit získané a zjištěné informace a zajistit provedení dalších úkonů trestního řízení.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
9. 8. 2010
                                                                                      
                                               

vytisknout  e-mailem