Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Těžká nehoda na Novohradsku

České Budějovice - Mladík zřejmě nerespektoval fyzikální zákony a s vozem v zatáčce havaroval do stromu. 

Českobudějovičtí dopravní policisté realizují případ havárie motorového vozidla na Novohradsku z počátku října, formou zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu Těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Tehdy v noční době měl 18letý mladík řídit osobní vozidlo tovární značky Volkswagen Polo, po silnici mezi obcemi Rychnov u Nových Hradů a Horní Stropnice, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a profilu komunikace, a při projíždění pravotočivé zatáčky dostal smyk. Poté vyjel mimo komunikaci a pravým bokem vozu narazil do vzrostlého stromu. Po nárazu se těžce zranila jeho spolucestující sedící vpředu.

Na místě zasahovaly všechny jednotky Integrovaného záchranného systému, kdy zraněnou převezli zdravotníci do nemocnice, kde byla několik dnů hospitalizovaná. Policisté si během vyšetřování uvedené nehody vyžádali znalecký posudek z oboru zdravotnictví soudně lékařského oddělení, kdy byla stanovena pravděpodobně doba léčení více jak dva měsíce.

V pátek si zmíněný mladík převzal sdělení podezření z výše uvedeného přečinu. Během následujících dvou týdnů může očekávat předvolání k soudci okresního soudu k dalšímu řízení v rámci trestního řádu.

Připomínáme všem „čerstvým“ řidičům, aby jezdili opatrně a dodržovali zákonná ustanovení, vztahující se k zákonu o provozu na pozemních komunikacích. S příchodem zimních měsíců lze předpokládat zhoršené podmínky na všech komunikacích, nejen ve vyšších horských oblastech Jihočeského kraje, ale i ve městech. Proto přizpůsobte styl jízdy konkrétní situaci, a kdo ještě nepřezul své vozidlo z letních pneumatik na zimní, ať neotálí.

I zdánlivé suchá vozovka může v některých místech k ránu a večerní době promrzat a pak je velmi pravděpodobné, že s vozem na letních pneumatikách dostanete smyk!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

28. listopadu 2021

Odkazy do noveho okna

DN u Rychnova u N. Hradů 1.

DN u Rychnova u N. Hradů 1. 

Detailní náhled

DN u Rychnova u N. Hradů 2.

DN u Rychnova u N. Hradů 2. 

Detailní náhled

DN u Rychnova u N. Hradů 3.

DN u Rychnova u N. Hradů 3. 

Detailní náhled

DN u Rychnova u N. Hradů 4.

DN u Rychnova u N. Hradů 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem